• Арх Левел ООД - Строително-ремонтни услуги, строителен надзор и строителство на къщи

Сглобяеми къщи

Технически данни

82 м2 модулни къщи с висок покрив
 • ЗЕМЕТРЪСНИ УСЛОВИЯ(1-ва степен земетръсна зона) коефициент на ефективно земно ускорение: A0=0,4
 • КЛИМАТИЧНИ УСЛОВИЯПроизводството е направено според изискванията на 3-та климатична зона
 • СНЕГОТОВАР75 Кг/м2
 • СКОРОСТ НА ВЯТЪРА80 км/ч (Трябва да бъде закрепена към земята)
 • КОЕФИЦИЕНТ НА ИЗОЛАЦИЯ НА ВЪНШНИТЕ СТЕНИK: 0.45 Kcal/m²hC ( K: 0,53 W/m² K )
 • КОЕФИЦИЕНТ НА ИЗОЛАЦИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ СТЕНИK: 0.44 Kcal/m²hC ( K: 0,51 W/m² K )
 • МАТЕРИАЛ ОТ ЛЕКА СТОМАНАErdemir 1311 ,(ST-37 ) Стандарт DIN EN 10147-00, използвана е поцинкована галванизирана стомана.
 • ЦИМЕНТОВА ПЛОЧАПлътност: ~ 1300 кг / m³ пожароустойчивост (DIN 4102 Част 1: Клас B1) Коефициент на топлопроводимост (λ10 ˚ C dry)
 • EPS (Експандирана Полистиренова Пяна)TS EN 13163
 • ТОВАРОНОСИМОСТ НА КОНСТРУКЦИЯТА200 кг/м² за двуетажни постройки (изчислени според T.S 498 e.)
 • КОЕФИЦИЕНТ НА ИЗОЛАЦИЯ НА ПОКРИВАK: 0.39 Kcal/m²hC ( K: 0,43 W/m² K )

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА
ПОИСКАЙ ОФЕРТА

Сглобяеми къщи

Строителна фирма Арх Левел ООД предлага доставка и монтаж на качествени и екологично чисти сглобяеми къщи до ключ. Къщите са с оптимизирани жилищни пространства, като всяка къща разполога с хол, кухня, веранда, баня, и две спални. Използваната модулна структура може да бъде и разглобена в последствие и преместена на всяко място, което клиента желае.

Приблизителни срокове за изпълнение

Виза за проектиране 1 месец
Съгласуване на виза за проектиране: 1-2 месеца/според сроковете на съответните Ел и ВиК дружества/
Изработване на Архитектурен и работен проект: 1 месец
Съгласуване на Архитектурен проект и работен проект: 1-2 месеца
Вадене на разрешение за строеж: 1-3 месеца
Откриване на строителна линия след разрешение за строеж: 2 седмици
Полагане на фундамент: 2 седмици
Сглобяване на къща до ключ: 2 месеца
Въвеждане в експлоатация: 1 месец

Всички заложени срокове са приблизителни
*Не е включен срок за изработване на външно Ел и ВиК което се извършва от Възложителя

"Арх Левел" Ви гарантира

 • Изготвяне на всички документи
 • Проектиране
 • Издаване до ключ
 • Довършителни работи

Технически Характеристики

ВЪТРЕШНИ И ВЪНШНИ ПАНЕЛИ

Външните и вътрешните циментови панели са произведени двулицеви с размери 8X1250X2500 мм. За изолация между циментовите плочи е използвана твърда полистиренова пяна с плътност 84мм 12. Дебелината на външните панели е 10 см, на вътрешните 6 см, с височини 250 мм. Тежестта на на-тежкия панел от използваните стенни, прозоречни, около вратите и около напречните греди във всички произвеждани сглобяеми къщи е 114 кг.

ПАНЕЛНИ СГЛОБКИ

Като сглобки са използвани галванизирани стоманени U и H профили, които са огънати и съединени със специална система за свързване. Поради извитите краища не се появява ръжда в следствие на конденза.

КОНСТРУКЦИЯ НА НОСАЧИТЕ

Покривната ферма, напречните греди и колоните са направени от специално произведени галванизирани профили. По дължината на постройката на всяко 1250 мм разстояние се поместват галванизирани метални подпори. На подпорите се монтире галванизирана напречна греда. За сглобяването се използват болтове и гайки, така че след разглобяване да може да се сглобяват отново. Производството се извършва в нашата модерна база с безшевен обков и система за сглобяване с болтове.

КОНСТРУКЦИЯ – СКЕЛЕТ

Носещата конструкция е направена от специално произведени галванизирани профили. Подът на мецанина е покрит с 16 мм циментова плоча (Дървена плоскост покрита с цимент). Таванът е тип „окачен“ с дебелина 80 мм (14 кг/м³). За постигане на топло- и звукоизолация в окачения таван се полага изолация от стъклена вата. Товароносимостта на мецанина е 200 кг/м²

ПОКРИВНА СИСТЕМА

Покривът има фабрична вградена топлоизолация от 3см каменна вата. Наклонът на равния и пресечения покрив е 30%.  Върху покривната метална фабрична основа може да се направи допълнителна изолация от посипкова хидроизолация по желание на клиента.

ПОКРИТИЕ И ИЗОЛАЦИЯ НА ПОКРИВА

Като покривно покритие над надлъжната метална греда се поставят трапецовидни метални листи. Триъгълното чело на покрива се покрива с PVC панели. Навесите са 200 см. За ръбовете на покрива се използва галванизиран метален лист с отвори. За цялостно покриване се използва галванизиран метален лист в диагонална форма. За отвеждане на дъждовната вода се използват правоъгълни и цилиндрични улуци от PVC монтирани с съответните прикрепителни елементи.

ТАВАН

Таванът е покрит с 12 мм гипсокартон. За изолация на покрива в окачения таван е поставена стъклена вата с дебелина 80 мм. Под покриваната ферма са закрепени U профили направени от галванизирана стомана. Поради извитите краища не се появява ръжда в следствие на конденза. На тавана върху U профилите се поставя PVC материал за придаване на естетически вид. Свързващите елементи на гипсокартона са направени от електростатичен боядисан алуминий. В мокри помещения за покриване на тавана се използва циментова плоча.

ВРАТИ

Метална входна врата с 90×200 см метална каса. За входни врати се използват първокласни специални цилиндрични врати. Бравите и патроните са сертифицирани по TSE.

Интериорните врати са с размер 80×200 см, с галванизирана метална рамка и мръсно бял МДФ. Бравите и патроните са сертифицирани по TSE.

ПРОЗОРЦИ И СТЪКЛОПАКЕТ

Прозорците са PVC с размери 120X100, 120×160 см и 60×40 см (над напречната греда). Всички материали са сертифицирани по TSE. По избор рамки направени от циментови плочи могат да поставят около прозорците и напречните греди.

Навсякъде се използва двоен стъклопакет 4 + 16 + 4, а над напречната греда матирано стъкло.

СТЪПАЛА

Произведени от галванизирани стоманени профили, които са специално оформени с машини за огъване. Стъпалата са съединени с безшевна система за обков. Стъпалата са покрити с дърво и челото е открито. Парапетите са направени от декоративно ковано желязо. Металните части са боядисани с електростатична боя. По избор, стъпалата могат да бъдат направени изцяло то дърво.

ВЪНШНА И ВЪТРЕШНА БОЯ

Външните метални части са боядисани с двуслойна синтетична блажна боя. Повърхностите на външните циментови панели са боядисани с акрилна боя. Фугите на външните стени се запълват с мастик. Използваните бои в нашите постройки са сертифицирани по TSE.

Интериорните циментови плочи и гипсокартона на таваните са боядисани с латексова боя. Използваните бои в нашите постройки са сертифицирани по TSE.

Галванизираните студено валцувани ферми, напречни греди и рамки на панелите не са боядисани заради използваната технология на безшевен обков.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ИНСТАЛАЦИЯ

ИНСТАЛАЦИЯ Електрическата инсталация се полага върху мазилката с кабели сертифицирани по TSE.
КАБЕЛИ Инсталация се полага върху мазилката. По избор монтажът може да се направи под мазилката.
БУШОНИ Използват се бушони сертифицирани по TSE .
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА Използват се материали сертифицирани по TSE.
КЛЮЧ & КОНТАКТ Използват се ключове и контакти сертифицирани по TSE .
ВРЪЗКА С ВЪНШНИ ИЗТОЧНИЦИ Електромерът, заземяването и връзките с външни източници са отговорност на купувача.

САНИТАРНО ОБОРУДВАНЕ

ИНСТАЛАЦИЯ Инсталация се полага върху мазилката. По избор монтажът може да се направи под мазилката.
САНИТАРНИ ИЗДЕЛИЯ Използвани са материали със сертификация по TSE.
ОБОРУДВАНЕ ЗА БАНЯ И БАТЕРИИ Използвани са материали със сертификация по TSE.
ТРЪБИ За питейна вода се използват PPRC тръби. За отпадъчна вода се използват PVC тръби. Всички материали са сертификация по TSE.
ВРЪЗКА С ВЪНШНИ ИЗТОЧНИЦИ Водомерът и връзките с външни източници са отговорност на купувача.

ОСНОВА И БЕТОН

Бетонната плоча (основа) трябва да бъде изградена според указанията и размерите на проекта. Изследването на земната повърхност са отговорност на клиента. Предварително приготвен фундамент се излива до 30см. Постройката се закрепя на анкери и щифтове и според естествената денивелация на парцела се вдига от 30 до 60 см над кота нула. По този начин постройката се предпазва от евентуални наводнения и придошли води. Вътре в къщата се прави подовата замазка върху металната скара на основата и се полага ламинат или паркет.